lördag, augusti 21, 2010

Midnattsloppet 2010

Detta var i och för sig inget lopp som jag satsade något speciellt på men för sakens skull så skriver jag ner en kort lite racerapport från det ändå.

Jag och fyra andra sprang loppet anmäla som ett lag för mitt jobb. Vi var sena med anmälan och det ledde till att den enda startgruppen som fanns kvar var startgrupp 7. Startgrupp 7 är för de som beräknar springa loppet på över 65 minuter. Så redan från början visste jag att det här kommer inte bli något snabbt lopp med ca 3000 bromsklossar framför mig. Hur som helst. Jag gick in för att göra ett kul intervallpass med lite högre fart än vad jag gör på träning.

Jag lyckades placera mig längst fram i startgrupp sju och när startskottet gick så drog jag iväg i 3.30 fart. Märkte att vi var fem stycken som drog iväg och jag tog in och gick de en efter en . Helt plötsligt så ligger jag jämsides med killen som leder och jag utbrister : Det verkar som vi ligger först. Han svarar: Ja,, jag lägger mig bakom dig, så får du dra.

Så helt plötsligt så solospringer jag längs hela ringvägen. En ganska underlig känsla att inte ha en enda människa synlig framför mig och jag börjar fundera på om det är möjligt att springa fel. Hör publik utbrista: Oj, där kommer en riktigt snabb löpare!. De orden gör mig ännu mer peppad och jag drar på ytterligare.

Plötsligt får jag syn på en massa gula tröjor framför mig.. Jag inser att jag kommit ifatt startgrupp 6. Bara efter någon kilometer. Detta beror förstås inte på att jag springer galet fort utan för att människorna där i princip lunkar fram. Nu börjar trängseln. Jag sicksackar och får vid flera tillfällen springa på trottoaren. Farten går ner väsentligt och jag får vara glad om jag kan hålla 4 minutersfart.
Vi de raka partierna kan jag dra på igen och då och då kan jag springa på 3.40 fart igen. Tyvärr så är midnattsloppet fyllt av diverse backar och när jag kom till backen uppför Sofia kyrka tog det återigen stopp. Folk gick uppför backen! Det var även vissa som låg utslagna längs sidan. Visst att det var fuktigt och varmt i luften. Men så illa var det inte. Jag lyckades köra på efter bästa förmåga och lyckades få till en riktigt fin spurt mot mål. Kom in på 40.37 vilken är en mycket sämre tid än jag gör på träning t.o.m. Men det var ändå ett bra träningspass.
På natten mådde jag förresten väldigt dåligt pga att min kropp fuckat upp sig rejält av vätskebristen. Rookiemisstag av mig, men också en lärdom att jag inte ska ta för lätt på "lätta" lopp.

Snitt 4.03

Distans Totaltid Sträcktid Min/km Plac
2,5 km 09.17 09.17 3.42 min/km 136
5 km 19.28 10.10 4.04 min/km 182
7,5 km 30.11 10.43 4.17 min/km 180
Mål 40.37 10.25 4.10 min/km 192

2 kommentarer:

Ashkan sa...

Prickade nästan samma tid som dig men jag hade ju bättre förutsättningar med startgrupp....

Björn sa...

Nej förutsättningarna var ju inte direkt de bästa.Det var sjukt segt. Nog det tyngsta millopp jag någonsin kört