söndag, september 16, 2012

Tjörn Triathlon 2012 HalvIronman

En tävling som jag egentligen inte hade träningsfokus för. Jag kände redan efter Zürich att jag var klar med cyklingen för året. Anledningen till att jag körde var i princip för att Pia skulle köra sin första halvIronman och jag tänkte att jag kunde väl lika gärna köra tävlingen som ett kul träningspass. Det är ju trots allt ganska bra upplagt på tävlingar med vätskestationer osv.


Mina simpass fram till tävlingen hade legat på max 2000m och mina löppass var på ca 15 km. Cyklingen var i princip ingen alls. Jag körde några svängar på djurgården i hög fart för att hitta farten. Jag tror man kallar det underhållsträning. :)

Simningen i Tjörn gick förvånansvärt bra. Jag kom upp samtidigt som ett gäng snabba simmare, däribland Magnus Magnoy. På det stora hela var det en kul simning. Det var intressant att få närkontakt med brännmaneter. Jag trodde verkligen inte det fanns så stora och
skrämmande maneter i sverige.

Växlingen till cykel gick fort och jag kom snabbt in i en bra cykling. Det gick överraskande fort och de två första varven (av fyra) gick helt problemfritt. På tredje varvet började det blåsa lite mer och cyklingen blev snäppet tyngre. Det var dock aldrig värre än att jag kunde bibehålla mitt snitt jag hade från början. Cyklingen var 97 km och jag kom in på 2.42.

 Löpningen var riktigt jobbig. Har aldrig sprungit på en så rejält kuperad bana som den här. Det var banne mig backar hela tiden. Fick håll av någon anledning och hade lite svårt att pressa mig. Jag safeade och körde på i en ganska jämn fart. Kom in på 1.33.49 (på en ngt för kort bana dessutom), vilket kanske inte är någon tid jag skryter med. Men jag var ändå glad för att det hade varit en kul och spännande dag. Dessutom var det väldigt roligt att träffa alla västkustvänner som jag så sällan annars träffar.

Jag knep en tjugonde plats i Smklassen av ca 70 herrar. Totalt bland alla klasser kom jag runt topp 30. Oväntat bra placering.

Det här blev kort och kanske inte så intressant. Men bilden på maneten blev fin.


Inga kommentarer: